När vi två blir en (två, tre, flera…)

Huvudpersoner: Jonas, Teddy, Åke, Kajsa
Beskrivning: Jonas ska ut på dejt med Jill, men hon kommer inte. Han träffar Teddy, som sitter och deppar. De kommer betydligt bättre överens än man skulle kunna tro, men inte alla uppskattar deras nya – vänskap.

Jonas skyndade förhoppningsfullt ut genom dörren. Han hade en dejt med Jill och han var redan försenad. De skulle träffas i baren på Sturekompaniet. Jill hade aldrig varit där så han tänkte visa henne runt lite. Han rusade iväg och ner i tunnelbanan, och hann precis in på perrongen, innan tåget gick. Det var fullt med folk på väg ut för kvällens festande. När han kom till rätt station, skyndade han upp för trapporna och ut på gatan. Här var det ännu fler människor ute.

Lyckligtvis kom han in, och började leta efter ett bord. Eller skulle Jill föredra att sitta i baren? Hur som helst, han beställde ett glas rött vin medan han väntade. Klockan var så pass mycket att han undrade om Jill faktiskt redan kommit och han missat henne i trängseln. Han gick bort till baren och kollade, men där satt hon inte. Lite lugnare gick han och satte sig igen. Tjejer kunde ju vara rätt sena av sig. De skulle ju göra sig fina och så där.

När det gått nära en halvtimme, tog han fram mobilen och kollade att Jill inte messat och lämnat återbud eller så. Något kunde ju ha hänt. Men där fanns bara ett gammalt mess från morsan som han missat tidigare. Det var inget viktigt så hon väntade nog inget svar. Just då kom ett till, och han läste det uppmärksamt. Men det var bara från hans polare Patrik som pluggade i Australien. Fast han var visst hemma ett par veckor just nu.

Nära en timme senare började Jonas bli orolig. Han ringde hem till Jill men ingen svarade. Då ringde han hennes mobil, men fortfarande fick han inget svar. Bara svararen. Vad hade hänt? Han undrade om han borde åka hem till Jill och kolla att hon inte råkat ut för något. Eller borde han ringa polisen? Istället ringde han företaget. Ibland fick de anställda jobba över. Men vikarien som satt och passade telefonen på kvällen påstod att ingen annan var där än Claes, och att inget ovanligt hänt. Hon lät ganska ovänlig.

Till slut insåg Jonas att Jill inte skulle komma. Han visste inte vad han skulle tro. Hade något hänt henne? Eller hade hon tagit fel på dag? Hur som helst, skulle det inte bli någon dejt. Han funderade på att åka hem. Stämningen var inte den bästa, och han kände inte alls för att dricka ensam. I alla fall gick han förbi baren på väg ut, ifall Jill i alla fall dykt upp och inte hittat honom. Det var ju väldigt fullt med folk.

Hon var inte där, men där fanns i alla fall ett bekant ansikte. Teddy. Jonas lyste upp. Teddy var allt en kul typ. Visserligen gillade inte morsan honom något vidare, men hon gillade ju oftast inte de häftigaste killarna, för att inte tala om tjejerna. Hon såg ju t ex aldrig på Big Brother.

”Teddy. Hej.”

Teddy såg faktiskt lite deppig ut. Eftersom en barstol just blev ledig, satte sig Jonas intill honom. När han kände igen honom, lyste Teddy upp lite.

”Jonas. Kul. Ska du ha en öl?”

”Gärna.”

”Vad gör du här då? Jag trodde du dejtade Jill?”

”Det trodde jag också. Hon skulle varit här för över en timme sen.”

”Brudar. Men vänta aldrig på en brud. Åke brukar säga att det kommer alltid en ny. Fast inte på den här linjen verkar det som.”

Teddys leende bleknade lite. Jonas undrade om han kanske också haft otur ikväll. Men när Teddy började prata, insåg Jonas att det nog var någon annan han saknade.

”Åke kommer nog inte tillbaka alls.”

”Vad då kommer tillbaka? Har han åkt någonstans?”

Jonas mindes att Åke inte heller var en av morsans favoriter på jobbet.

”Ja, hans tjej, typ, hade flyttat hem till Åtvidaberg, eller var det nu var. Kajsa. Hon med jättebomberna, du vet.”

Jonas rodnade lite. Jo, han mindes Kajsa, morsans väninna eller vad hon var. Kollega i alla fall. Med Dolly Parton-tuttarna.

”Ja, det vet jag. Morsan sa att Kajsa längtade hem och så -”

”Exakt. Men Åke saknade henne och så nu i förra veckan tog han bara ledigt och åkte. Claes fick ett spel men hur som helst skulle ju Åke komma tillbaka efter ett par dagar. Så vi skulle träffas här ikväll och ta några öl och kolla travet och sånt där. Men han kom inte. Fast han ringde och talade om att han ville stanna kvar ett tag till.”

Just då pirrade till i mobilen och Jonas plockade fram den. Det var från Jill. Messet var väldigt kort. Hon hade fått ett samtal från sin ex-man och åkt hem. Det var allt. Och hon kunde faktiskt ha messat innan hon åkte. Jonas kände sig väldigt besviken. Det lät som Jill inte alls brydde sig. Han som trott att hon var – eller i alla fall – hoppades han att de skulle flytta ihop. Nu verkade det som hon bara velat dejta ett tag.

Teddy såg uppmuntrande på honom, så Jonas berättade vad som stått i messet. När han var färdig, nickade Teddy förstående.

”Brudar. Man kan liksom aldrig lita på dem. Eller fatta hur de funkar. De är bara, som typ, ja, du vet de där Stepford Wives. Robotar. Som de inte är riktiga människor. Som vi.”

Jonas hade väl inte direkt velat uttrycka sig exakt så. Inte tidigare i alla fall. Men nu när Jill hade behandlat honom så där, upptäckte han att han nog höll med Teddy. Nästan i alla fall.

”Ja, det är svårt att förstå dem.”

”Ta en öl till. Jag bjuder.”

Det var kul med Teddy. Han hade nästan aldrig brist på pengar. Jonas tvekade inte att tacka ja. Det var faktiskt mycket trevligare att sitta här och dricka med Teddy än att sitta ensam och deppa. Fram på kvällen började de bli ordentligt fulla, men deras humör hade återhämtat sig betydligt. De skrattade faktiskt åt alla dåliga skämt de hörde i baren. Ibland berättade de några själva också. Om de aldrig kom till poängen spelade ingen roll, det var ju så otroligt kul ändå.

Till slut verkade det som bartendern ville stänga baren och gå hem. Konstigt. De hade ju bara börjat. Då fick Teddy sin lysande idé.

”Vi kan ju åka hem till mig.”

”Ok.”

Jonas fattade inte varför de skulle just till Teddy, men det förklarade Teddy direkt, så han behövde inte undra länge.

”Du förstår, jag har en bar där också. Massor av flaskor. Vi kan fortsätta där.”

”Sjyst.”

Teddy var ju riktigt trevlig. Varför var morsan så negativ till honom? Fast så var det ju med morsor. De kunde bara inte fatta allt. Nu var ju allting helt annorlunda än förr, när hon var ung.

Taxin visade sig vara en limousin. Inte en vanlig taxi, som Jonas brukade åka med de gånger han behövde något annat transportmedel än tunnelbana och buss.

”Vilken bil.”

”Häftigt, va? Jag åker aldrig vanlig taxi. De här är mycket bekvämare. Och så finns det champagne och sånt i barskåpet. Kolla.”

Stolt förevisade Teddy innehållet i det lilla kylskåpet i baksätet på limousinen. De smakade på champagnen. Jonas undvek att erkänna att han faktiskt inte kände någon skillnad mellan den och det mousserande vita vin han tidigare druckit. Men det kändes häftigare att dricka äkta champagne i en limousin.

Till slut kom de hem till Teddys takvåning. Den var inte så där enormt stor, men desto lyxigare. Möblerna hölls till ett minimum, men det var bekvämt och praktiskt. Ena väggen upptogs av en enorm tv-apparat. Här och där syntes högtalare uppe under taket. Ett riktigt hemmabiosystem, antog Jonas. Där fanns också en jacuzzi eller något liknande inne i badrummet. Annars var det mest en bekväm soffa, några stolar och naturligtvis en serveringsdisk i köket. Förutom sängen, som stod på en upphöjning, utan några väggar eller dörrar som avskilde den från resten av lägenheten. Bara badrummet var lite mer avskilt.

Teddy stannade innanför dörren för att observera Jonas reaktion.

”Vad tycker du?”

”Väldigt fint.”

”Jag har inrett den själv. Eller jag har bestämt själv hur jag vill ha det. Det var någon inredningsnånting som fixade detaljerna. En ful, pretentiös gammal hagga som sminkade sig och klädde sig som hon var typ tjugo år yngre än hon såg ut. Men det blev snyggt, eller hur?”

”Jättesnyggt.”

”Nu ska vi ha lite vodka. Eller vill du ha whisky? Farsan importerar själv från Skottland.”

”Oj. Jag tar vad du tänker ta.”

”Ok.”

Teddy började ta fram glas och flaskor. Han gjorde inga speciella drinkar utan hällde bara upp generöst med vodka i de två glasen.

”Skål”

”Skål”

”Vill du käka?”

”Ja, jag är faktiskt lite hungrig.”

”Ostron? Hummer? Kaviar? Farsan importerar själv från Ryssland.”

”Har du inget – vanligare?”

”Visst sjutton. Ost?”

Jonas tog en ostbit och så fortsatte de dricka.

Nu började han känna sig behagligt avslappnad. Det här hade varit en fantastisk idé. Utan Teddy hade han suttit hemma hos sig och deppat. Nu kände han sig bara bra.

Men så mindes han Jill och hur säker han varit på att de snart skulle flytta ihop. Istället knullade hon säkert den där skäggiga gamla gubben hemma i vad det nu hon var från. Kråkemåla? Jonas kände hur det brände till i ögonen. Jävlar.

Teddy la märke till att den sympatiska stämningen från bara några minuter tidigare hade förändrats, och han undrade vad som hänt.

”Du, vad är det?”

”Jill. Jag trodde – vi tänkte flytta ihop. Eller jag hoppades att vi skulle -”

”Äsch. Brudar. Som jag sa, man kan aldrig lita på dem. Glöm henne.”

”Men jag vill inte. Jag hade varit ensam i typ flera månader när hon dök upp och så bara -”

Nu började Teddy tänka på hur mycket han saknade Åke, som var den enda som egentligen förstod honom. Den enda som faktiskt verkade tycka om honom, även om man räknade in farsan och morsan och farsans nya fru och faster Betty och kusin Lisa och –

”Åke kommer nog inte tillbaka. Han ska nog stanna där i Åtvidaberg. Jag får aldrig se honom mer.”

Båda killarna började snyfta och snart stortjöt de, som om de varit sex år. Efter en stund, började Teddy tycka att det var allt väldigt synd om stackars Jonas. Han verkade faktiskt förstå honom rätt bra också. Försöksvis la Teddy en hand på Jonas axel. Jonas drog sig inte undan, så Teddy passade på att krama om honom lite. Åke hade gjort det med honom en gång. Det hade känts bra. Farsan kramade honom aldrig. Jonas skulle nog bli glad om han kramade honom lite. Med all spriten inom sig, kände faktiskt Jonas också en stark sympati för Teddy. Och det var ju oerhört sjyst av Teddy att lyssna och försöka förstå hur han kände det för Jill.

De satt så där och höll om varandra, och det började kännas lite bättre. Då fick Teddy en idé.

”Du, vi ser en p-rulle. Brudar. Tänk att de aldrig kan vara så i verkligheten. Kom igen. Jag har typ, hundra DVD, med en massa sjyst porr. Farsan importerar själv från USA. Här. Vad tycker du?”

Jonas stirrade på det mycket illustrativa omslaget på en DVD, som Teddy viftade med. Han hann aldrig se vad filmen hette, men det verkade handla mest om ett gäng bikinitjejer. Men varför inte? Eftersom Jill aldrig kom så blev det ju inget ikväll. Han kunde lika gärna se på en film.

Teddy väntade inte på svar utan stack in DVD: n i spelaren och lutade sig tillbaka i soffan, med fjärrkontrollen i handen. Han klappade inbjudande intill sig på soffan. Jonas satt redan, men han ryckte på axlarna och satte sig lite närmare. Jäkligt sjyst av Teddy att bjuda hem honom.

Filmen hade visserligen ingen handling, men den kompenserade det med en massa avancerade övningar. Jonas måste erkänna att de flesta brudarna allt var ganska mycket snyggare än Jill. Hon fick faktiskt skylla sig själv om hon föredrog en gammal stöt i femtioårsåldern. Fy sjutton. Den där kanske kunde varit något för morsan, om hon nu inte hade blivit ihop med Claes.

Nu var Jonas ganska trött, fast han fortfarande följde filmen med ganska stort intresse. Men efter hand sjönk han ner längre och längre i soffan, och hans huvud närmade sig Teddys axel. När han till slut gav efter och lät huvudet vila mot Teddys axel, kände han hur Teddy la armen om honom och sjönk ihop lite, han också. Det kändes inte alls konstigt att sitta så nära inpå varandra. Men filmen var allt ordentligt sexig. Man blev faktiskt – ganska påverkad.

Jonas sneglade generat på Teddy som inte verkade ha några hämningar alls. Storögt såg Jonas på hur Teddy utan att skämmas ett dugg drog ner blixtlåset i byxorna och började – Jonas försökte koncentrera sig på filmen men han kunde inte låta bli att snegla lite på vad Teddy höll på med. Det såg faktiskt rätt så – sexigt ut. Han trevade lite försiktigt ner mot skrevet, och såg pinsamt nog att Teddy tittade på honom.

”Var inte blyg nu. Jag bryr mig inte. Sätt igång bara.”

Jonas rodnade, men efter en stund lydde han Teddys uppmaning. Men hela tiden drogs han blick tillbaka till vad Teddy höll på med. Han hade faktiskt aldrig suttit så nära en annan kille när han – Det var betydligt intressantare än vad han trott. Plötsligt kände han hur Teddy började treva efter honom och utan att verka tycka det var något särskilt, fortsatte han när Jonas själv kom av sig. Han log inbjudande mot Jonas, som efter ett ögonblicks tvekan sträckte ut handen och återgäldade tjänsten. Det var faktiskt mycket häftigare än han trott.

Nu hade han nästan helt glömt bort den gigantiska tv-skärmen där borta. Men ljuden från filmen dånade fortfarande ut i rummet och hjälpte till att få honom i precis rätt stämning. Till hans förvåning, lutade sig Teddy nu över honom och tryckte ner honom på soffan. Jonas kom sig inte för att protestera. Istället kände han en växande upphetsning. Det här var något han aldrig funderat på tidigare, men det kändes faktiskt inte alls så illa. Förvånat, kände han hur han själv sträckte ut armarna och drog Teddy ännu närmare.

Kyssen borde inte ha kommit som en sådan överraskning, men ögonblicket då Teddys tunga trängde in i munnen sköljde en våg av stegrad upphetsning över honom. Snart var det över, och han insåg att han nu låg delvis avklädd under Teddy, som nästan genast började dåsa till. Han var själv helt utmattad, så det dröjde inte länge innan hans ögon föll ihop av sig själva. Det var faktiskt rätt skönt att ligga så här, med någon ovanpå.

När han vaknade morgonen därpå fattade han först inte var han var. Det tog ett tag innan han kunde få upp ögonen och till att börja med kände han inte alls igen sig. Den som låg ovanpå honom kändes obekant, och han mumlade Jills namn innan han märkte att det inte alls var någon tjej. Långsamt återkom gårdagskvällen och Jonas insåg att han under inflytande av all den där vodkan, som han druckit efter ölet, som i sin tur kom efter vinet, hade gjort något han aldrig tidigare ens kunnat föreställa sig. Men han märkte genast att han inte ångrade sig. Det hade varit – ordentligt upphetsande. Och så var det jävligt rätt åt Jill.

Nu vaknade Teddy också. Han reste sig lite upp och såg ner på sin besökare.

”Godmorgon.”

”Godmorgon.”

”Det här var inte bekvämt. Ska vi flytta oss till sängen?”

Jonas funderade lite. Ja, varför inte? På vägen till den stora rymliga sängen på plattformen, slängde de av sig det som var kvar av kläderna. Jonas satte sig ner på sängkanten och såg på Teddy som sträckt ut sig på insidan av sängen och låg där och såg – faktiskt riktigt läcker ut. Vältränad och inte alls hårig.

Jonas kom på sig själv med att längta efter en kyss till. Han sträckte ut sig intill Teddy och lät fingrarna glida över den lagom muskulösa överkroppen. Han såg att bröstvårtorna styvnade och han upplevde en motsvarande reaktion i hela kroppen. Blixtsnabbt böjde han sig närmare och kysste Teddy på munnen. Än en gång ilade det till i honom när han kände Teddys tunga tränga in mellan läpparna.

De fortsatte kyssas en stund, medan de flyttade sig närmare, tills deras kroppar trycktes emot varandra. Jonas kände sig enormt upphetsad av att känna Teddys hud mot sin. På något sätt var det bara ännu häftigare att det var en kropp som liknade hans egen. Han slöt ögonen och njöt av känslan av att inte riktigt veta vad han hade att vänta sig. Plötsligt kände han en våt, varm beröring på sin ena bröstvårta. Hans ögonlock fladdrade till och han såg Teddys skära tunga slicka honom på överkroppen. Det gjorde honom ännu mer upphetsad. Nu sög Teddy på bröstvårtan och ett ögonblick kände han Teddys tänder nafsa till i honom, vilket inte direkt gjorde ont, men ändå förhöjde känslan ytterligare.

Det här skulle Jill veta. Den känslokalla bitchen. Men där slutade Jonas ägna sig åt någon form av tankeverksamhet. Han försvann in i en sorts eufori han aldrig känt tidigare.

***

Åke höll på att plocka fram lite prylar till middagen. Snart skulle Kajsa vara hemma igen, och då kunde det vara mysigt att äta tillsammans. Han hittade en burk oliver och en bit ost, som visserligen var lite svettig, men inte möglig alls, och så några kex. I skafferiet hade han hittat en dammig flaska vin vars etikett hade bleknat lite. Den fick duga, även om han önskade att de haft något lite piffigare. Det saknades visst något, men han kunde inte hitta något mer som verkade passa ihop med resten. För hallonsylten passade väl ändå inte? Och inte ketchupen heller. Eller – Ost och ketchup kunde vara rätt gott, tyckte han, så ketchupflaskan fick följa med in till matbordet.

Plötsligt mindes han att han hade en påse jordnötter som han köpt för att ha på planet, tills han insåg att det tog kanske tjugo minuter att flyga från Stockholm till Åtvidaberg. Med väntetiden inräknad. Eller kanske inte. Han hade inte direkt räknat efter. Hur som helst var påsen nästan full. Efter en stund lyckades han fiska upp ur kavajfickan. Nu började det likna något.

Dörrklockan ringde, och Åke tog för givet att det var Kajsa, fast visst borde hon väl ha nyckel till sin egen lägenhet? Det fortsatte att ringa, så det var nog bäst att han öppnade. Kanske hade hon glömt nycklarna. Det hade han själv gjort ibland hemma, så det var inget konstigt med det.

Men när han fick upp dörren, var det inte alls Kajsa, men ändå två rätt så välbekanta ansikten han mötte där utanför.

”Teddy. Jonas. Hej.”

”Hej.”

”Hej, Åke.”

”Får vi komma in?”

”Visst fan. Kul att se er igen.”

Innanför dörren stod killarna och såg lite allvarliga ut, tyckte Åke. Men han tänkte inte så mycket på det. Inte ens det faktum att de hade med sig varsin resväska – en stor sportbag i Jonas fall och en riktigt snygg designerväska i Teddys fall, fick Åke att undra särskilt mycket. Kajsa skulle ju snart komma hem och Kajsa – hon var allt en fantastisk tjej. Han undrade hur han kunnat klara sig så länge utan henne.

”Du Åke -”

Åke vände sig om och såg på Teddy som lät lite – dämpad, tyckte han nog. Brukade inte Teddy vara rätt så mycket mer uppåt i vanliga fall? Åke funderade på om kanske företaget hade problem, eller om Teddy kanske gjort en mindre klok investering igen. Han beredde sig på att lyssna och kanske komma med ett klokt råd om det behövdes.

”Vad är det? Är det dina aktier eller?”

”Nej. Kan vi få bo här ett tag? Farsan har flippat och – ”

”Flippat? Varför då? Har du gått på ett sånt där Nigeriabrev igen, Teddy?”

”Nej. Jonas och jag är ihop och farsan fick liksom ett spel när han fick höra det och -”

”Ihop? Kajsa och jag är ihop. Sa jag det förresten?”

”Nej, men jag fattade det när du inte kom tillbaka. Jag saknade dig.”

Åke log glatt mot sin yngre kompis. Teddy var allt en riktigt trevlig kille. Underligt att Cleo var så kylig mot honom. Men Cleo var allt en rätt så mysko kvinna, om man tänkte efter.

”Jag har saknat dig också. Lite i alla fall. Men du vet hur det är. Kajsa och jag har -”

”Jag förstår det. Så då är det ok om vi stannar här ett tag tills farsan har lugnat ner sig då?”

”Visst fan. Stanna så länge ni vill. Mi casa e su casa. Eller Kajsas casa är su casa, eller vad det heter. Välkommen. Det måste vi skåla på.”

”Det var jättesjyst av dig, Åke. Morsan är helt galen just nu. Hon gillar inte Teddy.”

”Såna där är morsor alltid. Jag minns när jag var i er ålder. Ja, lite yngre faktiskt. Jag hade varit i Amsterdam över sommaren och där träffade jag Terri som var en jäkligt tjusig strippa med så här långa ben, och hon gillade mig också. Så hon följde med mig hem. Morsan blev riktigt grinig för det där. Jag fattar inte varför. Men hur som helst, det ordnade sig hur bra som helst. En dag när jag kom hem så var Terri borta och alla mina möbler också. Morsan grät av glädje och sa att hon skulle köpa nya möbler, nu när äntligen den där Terri var borta. Så du ser, det ordnar sig.”

”Jo, men morsan är helt oresonlig. Hon sa att det fick bli över hennes döda kropp. Och så sa hon att jag gärna fick vara ihop med Jonas Gardell eller Mark Levengood eller hela Tre Kronor, men bara inte Teddy. Kan du fatta det?”

”Nej, men du vet hur morsor är. Kom in nu bara, killar. Vi måste ju skåla för att fira att ni är här.”

Teddy och Jonas lämnade sitt bagage i hallen och följde med Åke ut i köket. Vilken tur att Åke var så sjyst. En sån farsa skulle man ha. Eller äldre brorsa eller något.

De satte sig ner vid bordet, där Åke just höll på att hälla upp vin ur en dammig gammal flaska. Till och med Jonas insåg att det nog bara var en flaska gammalt matlagningsvin, men de uppskattade ändå gesten. Snart satt de och skålade med varandra.

”Det här är väl typ, vår förlovningsfest, eller hur Jonas?”

Jonas tänkte efter. Så log han förtjust. Det var det ju nästan. Morsan fick tycka vad hon ville. Teddy var ju helskön.

Då hördes ljudet av en nyckel som rasslade i dörren. Åke strålade av glädje.

”Där har vi Kajsa. Jag måste gå och berätta den goda nyheten för henne. Sitt kvar ni. Ta för er.”

Åke mötte Kajsa i dörren och drog henne till sig. De första fem minuterna eller så ägnade de åt att kyssas. Ibland var det där med att prata helt klart överskattat.

Men till slut släppte de taget och Kajsa hängde av sig. Nu la hon märke till väskorna i hallen, men hon var fortfarande distraherad av det som sysselsatt hennes tankar på vägen hem. Hon måste prata med Åke om det, men först kanske hon skulle äta lite och ta det lugnt.

”Du älskling. Jag måste berätta en sak.”

Åke log förnöjt mot Kajsa. En sån fantastisk tjej hon var. Och vilken tur att hon ville ha honom. Det hade allt varit lite tunnsått med brudar de senaste åren.

”Vilket sammanträffande. Jag har en sak att berätta också.”

”Ok. Berätta du då, medan vi sätter oss och äter.”

Hon tog Åke i handen och gick in till middagsbordet. Om hon hade tur hade Åke dukat fram något. Men hon kunde fixa något på bara en kvart-tjugo mintuer om det behövdes. I dörröppningen stannade hon förvånat.

”Jonas? Teddy? Vad gör ni här?”

”Har inte Åke berättat? Vi -”

Plötsligt insåg Åke att han nog skulle ha förberett Kajsa lite. Det här blev lite fel.

”Jo, du, älskling. Det där som jag skulle berätta -”

”Ja?”

”Teddy och Jonas ska bo här hos oss ett tag. Medan -”

”Vad sa du?”

”Teddy och Jonas är på besök hos oss.”

”Jaha.”

Kajsa såg tveksamt från Åke till Teddy, till Jonas och så tillbaka till Åke igen.

”Jo, du förstår – Det har strulat till sig lite i Stockholm. Killarna behöver någonstans att bo, och då sa jag att de naturligtvis får bo här hos oss, så länge de vill. Eller hur, älskling?”

Kajsa kunde först inte tro att hon hört rätt. Så log hon tveksamt.

”Jo, men – du förstår – min syster ringde till jobbet idag och hennes man har varit otrogen och – jag sa att hon och barnen kunde få bo här hos mig ett tag.”

”Jaha. Då blir det lite fullt.”

”Ja, men – vi får väl ordna det på något sätt. Nu äter vi.”

Kajsa kände sig alldeles matt. Hon hade egentligen inte alls velat lova sin syster att hon skulle få bo hos henne och Åke, men hon hade inte känt att hon haft något val. Och så hade Åke bjudit in Teddy och Jonas. Hon kom ihåg att hon inte frågat vad som gått snett i Stockholm. Inte företaget väl, hoppades hon.

”Vad är det som har hänt?”

Teddy log glädjestrålande mot Kajsa, eller snarare hennes bröst, och trevade efter Jonas hand intill sig.

”Jo, du förstår, Jonas och jag har förlovat oss och vi – i alla fall, farsan flippade och Jonas morsa också och vi tänkte ligga lågt här ett tag, medan det lugnar ner sig.”

”Jaha. Vem har ni förlovat er med? Eller vilka, menar jag?”

Kajsa fattade inte riktigt varför Teddys pappa eller Cleo skulle ha så mycket emot förlovningarna, men uppenbarligen var det några tvivelaktiga tjejer det var fråga om.

”Med varandra.”

Teddy såg lätt sårad ut att Kajsa inte förstod. Han satt ju här och höll Jonas i handen och allting.

”Jaha.”

Kajsa såg fortfarande förvirrad ut. Det här gick lite för fort för henne. Men bara killarna själva var nöjda –

”Jag visste inte att ni var – jag menar, jag hörde av Cleo att du hade börjat gå ut med Jill, Jonas -”

”Jo, men Jill åkte tillbaka hem för att träffa sitt ex, och så – det bara hände.”

”Ja, det var rätt konstigt faktiskt. Jag har ju alltid gillar bru – tje – kvinnor och det har Jonas också. Men så hände det här – och vi är väldigt lyckliga. Fast farsan är inte lika glad.”

”Inte morsan heller. Hon tycker inte om Teddy.”

Kajsa mindes att Cleo nämnt något om Teddy, även om Teddy dykt upp lite senare, så Kajsa kände honom inte, men hon visste att Cleo definitivt inte tyckte om honom.

Åke tyckte att samtalet hade börjat spåra ur, så han försökte styra in det på något mer intressant ämne. Och han hade faktiskt fått en idé. Teddy hade ju sagt något om att Claes hade fått spel av att han var borta. Självklart. Firman stod och föll med honom. Det visste ju alla. Men han hade en plan som alla skulle vinna på.

”Hör ni, jag har en lysande idé. Vi startar en filial här. I Åtvidaberg. Jag blir förstås chefen och så får Kajsa bli – min högra hand. Du, Teddy, kan bli marknadschef och så – om du vill får du vara med också, Jonas. Du kan vara receptionist.”

Teddy tänkte efter ett tag. Det lät skitkul, det där som Åke hade hittat på. Men Jonas borde få något bättre jobb. Receptionist. Var inte det ett tjejjobb? Eller i alla fall ett bögjobb?

”Jo, det låter sjyst det där. Men Jonas borde få ett bättre jobb. Kan inte Kajsa vara receptionist så -”

Åke skakade på huvudet. Det där kunde han inte gå med på. Inte hans Kajsa.

”Tyvärr, Teddy. Det ska ju löna sig att ligga med chefen.”

När Teddy insåg vad Åke hade sagt, tändes en glimt i hans ögon. Det lät ju som en riktigt bra idé. Synd om Jonas förstås, men han gjorde det ju för dem båda två.

Men Åke kände Teddy lite bättre än vad Teddy anade. Han låg redan ett steg före och viftade avvärjande med ena handen.

”Sorry, Teddy. Den positionen är redan fylld.”

”Åh, fan. Men det var i alla fall värt ett försök.”

”Visst sjutton. Man ska alltid försöka.”

Jonas började också inse vad Teddy hade hoppats på och han kände sig en aning upprörd.

”Hur kunde du ens fundera på att ligga med Åke?”

Han sa namnet med en viss avsmak, och Kajsa reagerade blixtsnabbt.

”Hur så? Åke är faktiskt mycket bättre i sängen än man kan tro.”

Åke log varmt mot Kajsa. Där såg man. Hon uppskattade honom verkligen.

”Tack, gumman. Det är du med.”

***

Redan morgonen därpå dök Kajsas syster och tre barn upp utanför dörren, med allt sitt bagage och en enorm hund, som tydligen var en Lejonbergare eller något i den stilen. Åke uppfattade inte riktigt. Han tyckte rätt bra om hundar, rent teoretiskt sett. Men på nära håll luktade de rätt mycket och så fällde de hår och dessutom var den här så stor att det blev svårt att få plats i lägenheten. Barnen var mera tonåringar än barn, utom den yngste som var ungefär sju eller så. Åke var inte helt bra på att bedöma hur gamla ungar var. Han visste inte ens säkert hur gammal hans egen son var. Men han var väl typ ett par tre år äldre än den här grabben. Flickorna var i vilket fall som helst inte gamla nog att vara sexiga, utan bara högljudda och stökiga.

När familjen hade flyttat in i vardagsrummet, som var det enda rum som var kvar, började flickornas kompisar och pojkvänner dyka upp. Åke och Kajsa flydde in i Kajsas sovrum. Men musiken därutifrån följde efter dem. Kajsas syster bankade på dörren och Kajsa blev tvungen att öppna.

”Hördu, syrran, vilka är de där två killarna i köket? De är rätt sexiga, men – vad gör de här?”

”Det är Jonas, Cleos son, du vet, och så Teddy, hans fästman.”

”Fästman? Fan också. Där sket sig det. Jag som hade tänkt ge igen på Tony. Han som satte på grannfrun i nära ett år, den skitstöveln. Och jag som trodde att det var hans jävla sekreterare. Men det var det nog. Förut. Ja, ja. Du tror inte att killarna är så där – du vet – bisexuella?”

”Jo, det tror jag. Jonas dejtade Jill tills någon gång i förra veckan och Teddy – jag tror han gillar tjejer också, men jag känner honom egentligen inte.”

”Jaså, det säger du. Jag ska nog gå ut i köket och laga lite mat åt oss allihop. Vill ni ha något? Åke?”

Kajsa tyckte inte alls om sättet som syrran stirrade på Åke, så hon svarade blixtsnabbt nej. Syrran insisterade inte, utan stängde dörren, samtidigt som hon slätade till håret och kläderna.

”Gumman, varför tackade du nej? Det hade väl varit rätt bra med lite mat?”

”Vi ringer efter pizza. Eller kinamat om du hellre vill ha det.”

”Ok. Vi tar kinesmat då. För vi åt väl pizza i förrgår?”

Nu lät det som det var någon form av bråk utanför, så motvilligt öppnade Kajsa dörren och gick ut i vardagsrummet. Det som varit hennes vardagsrum tills igår. Nu svämmade det över av syrrans prylar och ungarnas leksaker och så hunden som låg uppe i en av fåtöljerna och åt på något, som Kajsa hoppades inte var något värdefullt. Hon skyndade sig att stänga dörren om Åke, för säkerhets skull. Skulle syrran ge igen på sin man, fick det bli med Jonas och Teddy. Åke var ju faktiskt hennes. Men Åke verkade inte ha något emot att hon stängde. Han satt och pratade i mobilen. Hon hoppades att han ringde efter kinamaten, men det kunde ju också vara hans börsmäklare.

Väl utanför, försökte Kajsa få någon att svara på vad som pågick, men ingen lyssnade. Till slut fick hon tag i syrrans yngste och böjde sig ner framför honom.

”Vad är det som händer, egentligen, Tim?”

”De där killarna i köket, de är väl bögar, va?”

”Varför frågar du det?”

Kajsa hade en vag aning om att man nog inte skulle diskutera sånt här med sjuåringar. Men nu såg de väl på alla möjliga dokusåpor så de visste väl mer än hon.

”För de satt och hånglade vid bordet.”

”Ja, de är förlovade. Låt dem vara ifred, förresten.”

”Ok, men jag ville ju ha chokladmjölk.”

”Fick du din chokladmjölk då?”

”Ja.”

Dum fråga, tänkte Kajsa. När hon såg närmare på Tim så hade han ju en rejäl chokladmustasch.

”Då så.”

Men det här förklarade inte alls uppståndelsen. Hon fick väl gå ut i köket och kolla själv. Det var det sista hon ville, men det var väl bäst att hon gjorde det ändå, innan grannarna ringde till polisen.

”Vad händer här?”

Syrran vände sig om irriterat, men när hon såg att det var Kajsa, så såg hon lite lättad ut.

”Det är bara tjejerna och deras kompisar.”

”Pojkvänner.”

”Ja, ja. Har ni fått det ni ska ha än?”

”Ja. Men titta där. De är bögar.”

Teddy tittade upp och fixerade den ene finnige pojken med en kall blick.

”Vi är inte alls bögar. Vi är bara kära. Stick nu, skitunge.”

”Men ni hånglar ju.”

”Ja, vi är förlovade. Är det något mer ni vill veta? Va?”

Nu hade Jonas rest sig upp och det fick pojkarna att backa. Syrrans flickor följde efter dem. Äntligen blev det lite lugn och ro i köket. Kajsa noterade att hennes syster hade knäppt upp sin topp rejält och på något sätt bytt ut byxorna mot en kort kjol. Det här ville hon inte se.

”Ville du ha något att äta i alla fall?”

”Nej, jag bara undrade vad som hänt.”

Syrran såg så vag ut så Kajsa började inse att ljudnivån kanske alltid var så här. Hon började få ont i huvudet.

”Det var nog bara ungarna. Allt är bra här, eller hur killar?”

När hon vände sig till Jonas och Teddy lät hon så förförisk att Kajsa började må illa.

”Ok, bra. Då går jag igen.”

Tacksamt stängde hon dörren om sig. Åke satt kvar på hennes säng, men nu hade han slutat prata i telefonen.

”Maten kommer snart nu, älskling. Sätt dig. Du ser trött ut.”

”Det var lite bråk i köket.”

”Jaha. Ja, det är ju lite fullt här. Du tycker inte att vi ska -”

”Vad då? Jag flyttar inte tillbaka till Stockholm.”

”Inte alls. Jag bara tänkte att vi kunde bo på hotell ett tag. Bara du och jag. Så blir det lite bättre plats också.”

Kajsa stirrade på Åke som om hon aldrig sett honom förut. Han var ju faktiskt briljant. En riktigt livräddare.

”Ja. Det gör vi. Snälla. Kan vi inte boka direkt?”

”Visst. Jag gör det nu. Ett ögonblick bara.”

Kajsa strålade mot Åke, medan han bokade. Det var det lyxigaste hotellet i stan. Där hade hon aldrig varit, ens på middag, så det skulle bli kul. Hon skyndade sig att packa. Nu var Åke klar med bokningen, så han la på och började plocka ihop sina prylar också.

”Vi väntar väl tills vi har ätit kinamaten?”

”Varför det? Jag vill iväg nu direkt.”

”Ok. Jag tänkte bara att det är ju synd att slösa bort den.”

”Vi tar med den i bilen.”

”Bra idé, gumman. Det tänkte jag inte på. Kom då. Jag är klar.”

”Jag går ut i köket och säger till syrran att vi åker.”

”Då väntar jag i hallen.”

Hunden kom med en rätt så blöt äcklig boll till Åke, som han ignorerade. När det blev klart för hunden att det inte skulle bli någon lek, hoppade han upp och slickade Åke i ansiktet. Åke log vänligt tillbaka och klappade hunden på huvudet. När den tröttnat, tog han fram en bit papperservett ur fickan och torkade sig i ansiktet. Väldigt trevlig hund i alla fall. Man kanske ändå skulle ha en någon gång. Fast fanns det inte nakna hundar? Som inte fällde en massa hår? Det kunde man nog ta reda på.

Kajsa öppnade dörren till köket, fylld av en känsla av befrielse. Syrran fick stanna så länge hon ville. Faktiskt kunde hon och Åke skaffa en annan lägenhet eller kanske radhus. När hon fick upp dörren tvärstannade hon som förlamad.

Syrran satt i knät på Teddy med kjolen uppdragen och – Bakom henne stod Jonas och hade händerna på hennes – Kajsa backade ut igen, högröd i ansiktet. De där slösade då inte bort någon tid. Hon krafsade ner ett meddelande och la det på soffbordet. Tim tittade upp och undrade vad hon gjorde.

”Säg till mamma att läsa den här lappen när hon kommer ut.”

”Jag kan gå och säga till henne nu.”

”Nej.”

Kajsa skrek så högt att både hunden och Åke hoppade högt. Tim stirrade konstigt på Kajsa. Hon såg sig omkring efter inspiration. Vad skulle hon säga till pojken? Jo, klockan var ju – Just det. Barnprogram.

”Då missar du barnprogrammet. Börjar det inte nu?”

”Jo. Var har ni fjärrkontrollen?”

Kajsa lyckades faktiskt hitta den och la den i pojkens kladdiga hand. Så där. Nu var hon äntligen fri.

Åke kunde inte undgå att lägga märke till Kajsas ansiktsuttryck och färg och frågade vänligt vad som hänt.

”Åh, du anar inte. Kom så går vi ner till bilen.”

”Ok. Men maten är inte här än.”

”Vi träffar nog på dem på vägen. Men jag har tappat aptiten.”

”Jaså, varför det?”

”När jag kom ut i köket satt – syrran – hon och Teddy och Jonas -”

”Vad då? Spelade de poker, eller?”

”Nej, de hade sex.”

”Alla tre? Wow. Snyggt jobbat, Teddy. Min polare.”

Åke missade totalt Kajsas kyliga blick. Men så mindes hon att han ju var hennes räddare i nöden. Då fick hon inte döma honom så hårt. Hon stirrade tillgivet på Åke när han startade bilen och la in en växel och körde ut på vägen. Snart.

***

I Stockholm rusade Cleo just in på Franks kontor. Hon verkade ganska upprörd, tyckte Frank. Vanligtvis var hennes hår mera välvårdat. Han tyckte till och med att hon klätt sig en aning sämre än vanligt. Men hon hade säkert inte kommit för att få råd om sin klädstil.

”Vad är det? Har Claes – ”

”Vad då, Claes? Det är mycket värre än så. Jonas. Min son.”

”Ja, jag vet vem Jonas är. Vi har träffats. Vad har hänt? Är han skadad? Sjuk?”

”Sjuk? Ja, det kan man säga. Han – han – han har blivit ihop med Teddy.”

”Ihop? Nej, Cleo, det där måste vara ett misstag. Jonas är ju inte – Det borde jag väl ändå veta.”

”Jaså, hur så?”

Cleo stirrade misstänksamt på Frank. Hade han också varit på Jonas? Var det en sammansvärjning för att göra henne vansinnig? Nu när allting hade börjat ordna sig så bra?

”Jag brukar kunna avgöra det, faktiskt. Det kallas gaydar.”

”Ja, ja, jag skiter i vad det kallas. Det måste få ett slut. Jag går inte med på att min son -”

Nu började Frank bli lite sur. Stod verkligen Cleo där och antydde att det var oacceptabelt att hennes son var homosexuell eller bisexuell eller vad han nu var? Det hade han inte väntat sig av Cleo. Han sträckte på sig och gav henne en kylig blick.

”Jaså. Du tycker inte om att Jonas kanske har visat sig vara bisexuell? Det kan hända i de bästa familjer. Du har kanske inte märkt att det är helt och hållet lagligt. Man kan ingå partnerskap och -”

Cleo stirrade på Frank. Vad höll han på med nu då? Varför måste alla människor krångla och sätta sig på tvären, när hon behövde dem som mest?

”Ja, ja, det där vet jag. Så trevligt för er. Ska du och – din pojkvän också ingå partnerskap?”

Frank stirrade på Cleo. Varför bytte hon samtalsämne så där?

”Jo, vi har tänkt det, men inget är bestämt än.”

”Bra. Du bjuder väl mig och Claes?”

”Jo. Det hade vi allt tänkt.”

”Trevligt. Men nu behöver jag din hjälp.”

”Med vad då?”

”Jag måste få isär dem, förstås. Jonas kan inte vara -”

”Din son får inte vara homosexuell? Är det vad du försöker säga? Det duger åt andra, som t ex mig, men inte åt din son?”

”Vad pratar du om? Det är väl klart att jag inte har något emot det. Men han är ju tillsammans med Teddy.”

Cleo såg ut som om Frank plötsligt hade visat sig vara efterbliven. Och nu började det gå upp för Frank vad Cleo egentligen pratade om.

”Jaså, du menar så. Då förstår jag dig bättre. Men vad behöver du min hjälp till?”

”Titta här. Det är Jonas skolfoton från högstadiet och gymnasiet. Och det här är några till, på andra kompisar. Titta på killarna. Vilka kan vara bögar? Vilka kan vara Jonas typ tror du? Vi måste hitta en trevlig pojke som han kan gå ut med istället. Du kanske känner någon trevlig ung kille som är singel och som skulle kunna vara intresserad av Jonas.”

”Cleo, hur ska jag kunna veta vad som är Jonas typ? Och de här pojkarna är ju tonåringar.”

”Ja. Det är väl klart. Fast inte de här på de nyaste bilderna. Titta nu. Vilka är snyggast? Jag tycker att Pontus här är rätt så söt, men tror du Jonas gillar honom? Tobias var Jonas bästa vän under hela skoltiden, men han är tyvärr gift nu, så det går väl inte.”

”Cleo, du har mina djupaste sympatier, men jag kan inte välja ut en pojkvän till Jonas.”

”Varför inte det?”

”Men du har väl aldrig kunnat välja flickvänner åt honom förut?”

Cleo tänkte efter en stund. Tyvärr hade nog Frank rätt, men hon ville inte bara ge upp. Jonas och Teddy. Det fick henne att må illa. Så lyste hon upp.

”Nu vet jag. Du kan väl försöka förföra Teddy. Om han är otrogen så -”

”Cleo. Sluta. Jag har faktiskt jobb att göra. Tyvärr finns det nog inget att göra. Men jag är säker på att Jonas bara experimenterar lite. Om det nu inte bara är ett invecklat skämt. Han är snart tillbaka igen och då -”

”Du vill inte hjälpa mig?”

Cleo spände ögonen i Frank, men när Franks blick inte vek undan, tvingades hon erkänna sig besegrad. Tyvärr hade inte hennes idé fungerat. Hon fick väl hitta på något nytt. Kanske kunde hon få Claes att muta Teddy till att lämna Jonas ifred. Eller så – Det viktigaste var ändå att Jonas kom tillbaka. Kanske hade Jill inte varit så illa ändå, som potentiell svärdotter.

***

Motvilligt slet sig Teddy och Jonas från Kajsas syster. Det hade varit skithäftigt. Teddy hade velat filma med mobilen och lägga ut på internet, och en stund hade det verkat som de skulle få som de ville, men så hade deras partner ändrat sig. Jonas och Teddy tog det filosofiskt.

Ganska snart kom ungarna tillbaka, och det blev ett fruktansvärt liv. Vad värre var, deras musiksmak var helt outhärdlig. Teddy gick ut och frågade om de hört talas om MP3-spelare, men då skrek de tillbaka att det hade de, men de föredrog att lyssna på lite högre musik.

Efter ett tag kände både Jonas och Teddy att det kanske var dags att åka härifrån. Visserligen fanns alltid chansen att de skulle få lite mera gruppsex, men efteråt hade deras partner verkar betydligt mindre motiverad. Hon hade slängt sig på telefonen och ringt upp sin man, verkade det som och nu höll hon på att beskriva vad hon just hållit på med.

Teddy nickade mot ytterdörren. Han fick skrika för att göra sig hörd.

”Äh, vi sticker, va? Det här börjar bli lite jobbigt. Jag har en idé. Vi flyttar ihop. Jag känner en sjyst mäklare som kan ordna ett skitlyxigt hus åt oss. Vad säger du? Lidingö? Djursholm?”

”Hus? Ska vi inte ha en lägenhet då?”

”Det har jag ju en redan. Har inte du?”

”Jo, men den får jag väl säga upp.”

”Gör det. Men vi ska ha ett hus. Det ska man väl ha när man förlovar sig och flyttar ihop. Jo, för fan. En villa.”

Jonas stirrade på Teddy. Det här var ju bara för häftigt. Nu fattade han hur det var för tjejer. De kunde ju bara gifta sig till ett stort dyrt hus och – Teddys egen bil var ju så otroligt cool. Han skulle nog inte behöva jobba alls. Teddy ville nog att han skulle gå hemma och – blanda drinkar åt honom och – Jonas log vid minnet av deras sexliv. Så häftigt. Han hade trott att han skulle behöva avstå från tjejer, men nu fattade han ju att det inte alls behövde vara så. Det här var nog det bästa som kunde hänt. Om bara morsan hade kunnat fatta. Hon som typ hade gift sig med Claes.

”Och så åker vi till Florida. Där finns en massa skitsnygga brudar i bikini. Och alla gubbarna är typ sextio eller äldre. Eller så är de bögar. Vi kommer att ha brudar runt omkring oss, som bara jagar oss.”

Jonas kysste Teddy på munnen, vilket fick en gammal tant med en mops att ge upp ett litet skrik. Men nu var de framme vid Teddys fantastiska bil. Vilken grej. Innan han låste upp bilen kysste Teddy Jonas tillbaka. Han struntade i vad farsan tyckte. Pengarna från morsan fanns ju alltid. Nu behövde han aldrig vara ensam mer. Jonas förstod honom verkligen. Och så Åke. Han skulle ringa till Åke och berätta. Åke kanske kunde köpa ett hus i närheten. Så kunde han och Kajsa komma över och bada i poolen hos dem och – Han hade aldrig kunnat gissa att det kunde bli så här bra. Vem hade förresten sagt att man måste vara bögar för att ingå partnerskap?

”Vill du gifta dig med mig, Jonas?”

”Ja. Absolut.”

”Då så. Jag ska köpa ring och sånt. Vi bjuder Åke och Kajsa, va?”

”Ja, men ingen annan.”

”Nej, vem skulle det vara?”

”Morsan, kanske?”

”Nej, för fan. Hon gillar inte mig. Och farsan får inte komma heller.”

”Nej, det blir nog bäst utan dem.”

”Ok, då kör vi.”

Teddy illustrerade sitt utrop med att stampa gasen i botten. Han och Jonas skulle få det skithäftigt. Farsan kunde dra åt – och Cleo också.

***

Claes gick oroligt ut i hallen. Telefonen hade just ringt och Cleo hade svarat. Men så hade han hört en oroväckande duns. På golvet låg Cleo, med telefonluren i handen. Hennes ögon var öppna men hon såg matt ut.

”Men älskling, vad hände?”

”Jonas – Jonas har gift sig med Teddy.”

Claes stirrade förvånat på Cleo. Det där stämde väl inte riktigt? Menade hon inte Jill?

”Sa du Teddy?”

Cleos enda svar var ett ordlöst tjut. Hennes son, med den där vidriga skitungen Teddy. Claes lyckades med viss möda komma ner på knä intill Cleo.

”Såja, såja. Det där ordnar sig säkert. Oroa dig inte. Skynda dig nu. Vi måste iväg till kontoret.”

Cleo lyckades avhålla sig från att slå till Claes, och eftersom hon inte kunde komma på något bättre så följde hon med.

Väl inne på kontoret rusade hon på Jill.

”Vet du vad du har ställt till med?”

”Vad menarr du?”

”Du – om du inte hade åkt iväg till Blomstermåla och kastat dig över din gamle ex-man, så hade Jonas aldrig – gift sig med Teddy.”

”Gift sig? Med Teddy?”

Jill såg häpen ut.

”Men Jonas ärr så omogen. Jag börrjade sakna -”

”Omogen? Vem är det du kallar omogen? Jonas är inte alls omogen. Han är – vuxen och öppen och kärleksfull.”

”Ja, men -”

”Inte ett ord till. Om Jonas vill gifta sig med Teddy så är det hans ensak. Det ska inte du lägga dig i, din fördomsfulla, skenheliga lilla -”

”Men jag harr ju inte -”

”Tyst, sa jag. Inte ett ord mer om det här. Min son gifter sig med vem han vill. Har du fattat det?”

”Ja. Visst.”

Claes stirrade förvånat på Cleo. Det där var väl ändå en helomvändning? Men om hon lugnade ner sig var ju allting bra. Han avskydde konflikter. Vilken lättnad att Cleo hade tagit sitt förnuft till fånga till slut.

”Det var ju det jag sa, att det skulle ordna sig.”

Cleo kastade en mindre vänlig blick på sin – älskare – men så tvingade hon sig att lugna ner sig. Teddy var ju inte direkt den svärdotter hon önskat sig, men det viktigaste var väl ändå att Jonas blev lycklig? Hon fick väl vänja sig vid tanken. Långsamt. Hon tänkte inte åka och hälsa på ute på Lidingö. Det gick verkligen för långt. Men om Jonas ville hälsa på henne, så skulle hon naturligtvis ta emot honom med öppna armar. Bara han inte hade Teddy med sig.

SLUT

© Tonica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>