Prostitution (igen)

Jag läste nyligen en artikel på Guardian Unlimiteds webbsida (Guardian är en engelsk dagstidning). Artikeln är det inte mycket att säga om, även om jag har läst en betydligt intressantare i samma ämne, som var skriven inte av en journalist utan av en fd prostituerad kvinna. Hon om någon borde väl ha lite insikter i hur det är att ha ”världens äldsta yrke”.

Det som gjorde mig rent ut sagt rasande, var att i stort sett alla som kommenterade artikeln var män och dessa män var helhjärtat för (kvinnlig) prostitution. Vilken överraskning.

Jag ska inte argumentera för eller emot. Prostitution är för övrigt redan olagligt här i Sverige, så vitt jag förstår. Jag vet heller inte hur bra förbudet fungerar, så det ska jag inte heller uttala mig om.

Vad jag ska våga mig på att påstå är följande: om det nu skulle vara så fantastiskt bra med prostitution (för kvinnor) då vill jag föreslå att sexköparna går ut öppet med det. Kanske ett kort som de fäster på kavajen där det står ”Glad sexköpare” ”Nöjd sexköpare” eller ”Jag betalar för det!”

Det skulle vara bra, så att alla andra kan göra ett medvetet val om vi vill ha med dessa personer att göra eller inte.

One thought on “Prostitution (igen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website