Vegproblem för vissa

För en tid sedan läste jag om en bloggare på DN som har problem med att bli vegetarian fullt ut. Varje gång personen dricker sig full kommer nämligen ett sug efter hamburgare från Burger King. Nästa morgon ångrar bloggaren sig. I alla fall var det så jag tolkade blogginlägget. Det fick mig att fundera på vad den här personen (eller någon med liknande problem) kan göra åt det här, om personen i fråga upplever det som ett problem.

Ett alternativ är faktiskt att konstatera att bättre än så här blir det inte. Man har kommit en bit på väg, men klarar inte att nå ända fram. Det kan ändå göra en stor skillnad för djuren, för ens egen hälsa och för miljön.

Annars kanske man kan fundera på om man tycker om någon annan skräpmat. McDonalds har t ex en vegetarisk burgare, som är jättegod (det tycker i alla fall jag, de få gånger jag har ätit den). Den är antagligen lite hälsosammare, och räddar i alla fall några djurliv men är kanske inte miljövänligare än ”kötthamburgare”. Det finns ju också annan skräpmat – pizza, chips, för att inte tala om sötare alternativ (fast det kanske inte just den här personen är sugen på) nämligen glass, choklad, söta kex mm.

Om skräpmatsuget är kopplat till alkohol, kanske man ska fundera på om man möjligtvis dricker lite för ofta. Om man drog ner på de tillfällena kanske också hamburgersuget minskade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website