Modiga ungdomar och munkar

Runtom i världen har det förekommit protester mot de kinesiska myndigheternas behandling av de tibetaner som gjort uppror mot den kinesiska ockupationsmakten.

I Kathmandu, Nepal demonstrerade gymnasieelever, tibetanska flyktingar. Bilderna visar ett fantastiskt mod. På en bild jag såg, satt en flicka på marken, medan polisen försökte släpa bort henne. En annan bild visar en desperat pojke med plakat omkring sig, omringad av poliser.

I en annan artikel läste jag också om protester i bl a Indiens huvudstad, New Delhi. Där var det universitetsstudenter som demonstrerade. Också de blev bortförda av poliser, men släpptes senare.

Och på tal om det, modiga var också de tibetanska munkar som vågade säga emot kineserna inför ögonen (och öronen) på de västerländska reportrar som bjudits dit särskilt för en propagandauppvisning i form av en rundtur i ett kloster. Det blev inte riktigt som myndigheterna hade tänkt sig. De har i och för sig lovat att inte straffa munkarna, men det återstår att se om det går att lita på kineserna. För övrigt har redan flera andra skadats under oroligheterna.

Munkarna protesterar

Munkarna ”ska inte straffas”?

Protester i Nepal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website