Vad är du gjord av?

”Om det inte var meningen att äta djur, varför är de då gjorda av mat?”

Så stod det i puckots signatur på en site jag är medlem i.

Det där har han inte hittat på själv. Jag har för mig att det är ett citat, troligen översatt från egelska. Det är visst från The Simpsons. Nu ser jag inte på Simpsons även om jag gillar Lisa jättemycket, så jag vet inte om det stämmer. Men vem som än sa det första gången, skulle jag vilja föreslå följande lilla experiment, om du håller med puckot med signaturen:

Ta ett rakblad och skär tvärs över din handflata. Stick så in din hand i en isbjörnsbur på zoo. Isbjörnsburen kan bytas ut mot en tigerbur, lejonbur, snöleopardbur eller kanske hajakvarium, vilket du nu har lättast tillgängligt.

När du gjort det och skriker och vrålar och funderar på om du vill ha några dekorationer på protesen eller om du över huvud taget kommer att överleva, fråga dig då vad din hand är gjord av. Fråga isbjörnen (tigern, lejonet, snöleoparden eller hajen).
Tänk efter lite. Vad är du gjord av?

One thought on “Vad är du gjord av?

  1. Det är klart att vi också är gjorda av mat. Mat till andra djur. Det finns väldigt få djur som äter av sin egen art, och i det flesta fall bara i extrema nödsituationer. Eftersom vi är allätare tycker jag att alla borde ha ett fritt val vad gäller intag av föda, smaken är som baken. Lidande vid dödstillfället finns i hela djurriket, det enda jag tycker man verkligen borde göra någonting åt är levnadsstandard.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website