Aldrig mer Tofuline :(

Efter att ha hittat och ”rebloggat” ett inlägg på Tumblr om företag som säljer genmanipulerade produkter (eller som är i maskopi med Monsanto), har jag till min sorg insett att Tofulineglassen inte längre går att köpa. Hädanefter får jag nöja mig med Oatly. Men för att inte plågas alltför mycket, har jag också beställt en glassmaskin.

Alltså: om man vill undvika genmanipulerade produkter eller företag som samarbetar med ett av de mest ”onda” företagen i världen, så måste man tyvärr undvika Unileverägda Tofuline.

De har som vi tidigare nämnt här på Umrions trädgårdar slutat tillverka den enda riktigt goda veganmjukosten, så för vår del är det nödvändigt att experimentera med att göra egen, av sojayoghurt. Det går kanske också att göra av havreyoghurt, fast den är jag lite mindre förtjust i, i allmänhet.

Nu har vi testat glassmaskinen noga och fått fram ett par lyckade recept. Det bästa var en jordgubbsorbet som vi avnjöt igår. Den blev otroligt lyckad på alla sätt. Recept och foton kommer så småningom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website